+421 944 262 360Po-Čt 10.00-17.30, Pia 10.00-16.00

CZ SK

Info o nákupe Recenzie Kontakty

Menu

Športové potreby Vodné športy Packrafty

Packraft Ultima Eddy SB

Packraft Ultima Eddy SB

Doprava zadarmo
Záruka 24 m.

Katalogové číslo: 14506|Značka: Ultima

Špičkový samovylievací packraft na divokú vodu. Parťák, s ktorým sa môžete bez obáv pustiť do ťažších perejí. Progresívny kajakový strih packraftu vám umožní precíznu kontrolu nad loďou a žiadny manéver pre vás nezostane nedostupný.

skladom - do 27.6. u vás

757,70 € s DPH
  • Popis
  • Poraďna0
  • Podobné

Packraft Ultima Eddy SB:

Špičkový samovylievací packraft na divokú vodu. Parťák, s ktorým sa môžete bez obáv pustiť do ťažších perejí. Progresívny kajakový strih packraftu vám umožní precíznu kontrolu nad loďou a žiadny manéver pre vás nezostane nedostupný. Pre všetkých, ktorí preferujú otvorenú samovylievaciu loď pred špricdekou.

Eddy SB je samovylievacia verzia packraftu Eddy , s ktorým zdieľa rozmery, materiály aj vlastnosti.
Ide o packraft úplne nového strihu ušitý tak, aby sa čo najviac podobal kajaku, ale napriek tomu si zachoval výhody packraftu. Oproti ostatným modelom je loď pri použití 25cm rúrok užšia a tuhšia. Pri použití nafukovacej podlahy a kolenných popruhov navyše môžete tuhosť packraftu ešte zvýšiť.
Eddy SB vám umožní takmer akýkoľvek kajakársky manéver. Ľahko ho postavíte na hranu, budete môcť naplno využívať vracáky (tu našiel Eddy svoje meno) a surfovať na vlne. Eddy ako jeden z mála packraftov na trhu zvládne v prípade ťažkostí aj eskimácky obrat .
Na zvýšenie odolnosti lode sme Eddy SB vybavili zosilnenou TPU 840D podlahou a TPU 420D rúrkami. Aj tak je však Eddy SB neuveriteľne ľahký (…) a vyšliapnuť si s ním môžete v podstate kamkoľvek.
Samovylievací packraft navyše uľahčuje opustenie lode v prípade akéhokoľvek problému, pretože nie je nutné sa zaoberať uvoľnením špricdeku (žiadnu špricdeku nemá…).

Základné vybavenie packraftu
Packraft Eddy SB je vybavený všetkým, čo budete na vyplávanie potrebovať. Loď je však možné ďalej dovybaviť a optimalizovať podľa vašich preferencií (viď nižšie).
Loď je v základe vybavená nafukovacím sedadlom a nafukovacou chrbtovou opierkou.
Súčasťou lode sú tiež 4 pútka na prove a 4 na zadnej časti pre upnutie nákladu.
Loď je vybavená samovylievacou (teda "deravou") podlahou. V podlahe lode je 8 otvorov, vďaka ktorým sa voda z lode vylieva, ale ktorými tiež čiastočne vniká dovnútra. Je teda potrebné počítať s tým, že vaše nohy budú neustále v mokre.
Pokiaľ by ste zatúžili po zatvorenej obdobnej lodi, zvoľte packraft Eddy.

Pre koho je Eddy SB? Eddy SB je packraft pre všetkých, ktorí chcú precízne ovládateľnú samovylievaciu loď na divokú vodu a súčasne sa nechcú ťahať s pevnou loďou, alebo pre pevnú loď nemajú doma priestor.
Ideálne je aj pre všetkých, ktorí majú obavy zo špricdeky a preferujú možnosť rýchleho opustenia lode v prípade jej prevrátenia.

Pre koho Eddy SB nie je? Vďaka svojmu kajakovému strihu a určeniu primárne na ťažšiu divokú vodu, je Eddy SB menej stabilný ako ostatné packrafty z našej ponuky. Eddy SB teda nie je pre úplných začiatočníkov. Vďaka svojej menej robustnej konštrukcii sa nehodí ani na prepravovanie veľkých nákladov a na pokojnej vode nie je vďaka otvorom na dne lode najrýchlejší.

A čo hovoríme my? Pohoda, teplíčko, tečie to? Berieme "zbečko" a ideme na vec.
STAY WILD, BE FREE!

Technická špecifikácia:
EVA opierka: NIE
Kolenné popruhy: Nie
Opierka nôh: NIE
Prídavná nafukovacia podlaha: NIE
Farba: Červeno-žltá
Materiál podlahy: TPU 840D
Materiál rúrok: TPU 420D
Podlaha: Samovylievacie
Priemer trubiek: 25 cm
Skeg: Nie
Špricdeka: Nie je
Vonkajšia dĺžka: 255 cm
Vonkajšia šírka: 88 cm
Vnútorná dĺžka: 118 cm
Hmotnosť samotnej lode: 3300 g
Hmotnosť základného setupu: 3655 g
 
packraft-ultima-eddy-sb
Ako vybrať packraft? Packraft vyberajte predovšetkým podľa toho, čo s ním hodláte v prevažnej miere vykonávať. Rovnako ako napríklad pri bicykli, packraft, ktorý by bol skvelý na všetko, neexistuje. So špeciálkami na divokú vodu sa vám bude zle prevážať veľký náklad a naopak s loďou určenou na rybárčenie nemôžete skákať vodopády. Ďalej zvážte, či sa do lode bez problému zmestíte – ak by vám mala byť malá, siahnite po väčšom variante. A úplne nakoniec riešte maličkosti. Či potrebujete špricdeku, či využijete kolenné popruhy, skeg a pod.

Čo packraft vydrží? Vydrží skutočne veľa. Oveľa viac, než by sa pri prvom pohľade mohlo zdať. Avšak majte vždy na pamäti, že packraft je skonštruovaný tak, aby bolo možné čo najviac využiť jeho podstatu. Tou je loď, ktorá je ľahučká, ľahko zbaliteľná do batohu, parádne skladovateľná doma. Proste loď, s ktorou môžete kamkoľvek. Z tohto dôvodu je packraft menej robustný ako napríklad iné nafukovacie plavidlá, ktoré ale vážia násobne viac a po zbalení vydajú na samostatnú sedemdesiatlitrovú krosnu. Logicky by teda mal vydržať menej, resp. jeho prípadné prerazenie by malo byť jednoduchšie. Je to pravda. Packraft vydrží pri rovnakom náraze určite menej ako klasický raft. Ale aj tak ho prerazíte iba naozaj nešťastnou náhodou. Musí ísť o nejaký naozaj nepríjemný stret s ostrým kameňom, alebo napríklad kusom kovu zabudnutým niekde na jedzu. Pri troche nešikovnosti ho môžete pri prenášaní prepichnúť napríklad o vetvu, alebo pri krájaní chrbtov čepeľou noža. Pokiaľ sa vám podarí preraziť podlahu, nič sa nedeje. Do lode vám len zospodu potečie krapet vody, ktorá sa bude rovnakým otvorom vylievať. Pri najbližšej zastávke stačí prelepiť napríklad Gorila páskou a je to. Pokiaľ prepichnete valec, začne vám samozrejme uchádzať vzduch z lode. Vo väčšine prípadov ide o pomalý únik, ktorý vyriešite provizórnou záplatou a doma potom v pokoji opravíte navždy. Len pri skutočne veľkej smole urobíte do lode dieru, vďaka ktorej sa packraft vypustí takmer okamžite. To sa nám nikdy nestalo, a to sa s našimi loďami naozaj nepárame. Avšak v takom prípade je nutné počítať s tým, že veľká diera sa rovná okamžitému plávaniu. Preto na packrafty vyrážajte vybavení vždy tak, aby ste sa s prípadným kúpeľom dokázali vysporiadať. Plávacia vesta, náhradné oblečenie a prípadne helma je základ, bez ktorého na vodu nikdy nevyrážame. Aj veľkú dieru je potom bez problémov možné opraviť – neznamená koniec plavidla.

Koľko packraft uvezie? Jednoduchá otázka so zložitou odpoveďou. Packraft uvezie skutočne veľa. Avšak je nutné rozlíšiť, čo packraft uvezie bez toho, aby sa potopil, a koľko uvezie, aby bolo možné ho použiť na jeho určený účel (prejazd jazera verzus divoká voda obtiažnosti WW IV). Všeobecne platí, že packraft uvezie toľko osôb, pre ktoré je určený, plus náklad zodpovedajúci napríklad plnému batohu, ktorý ste schopný na expedíciu uniesť. Packraft zvládne uviezť aj viac, ale potom je nutné počítať s tým, že sa nebude vo vode správať tak, ako by ste si predstavovali. Napr. s naozaj preťaženým packraftom Eddy preplávate jazero, ale určite sa s ním nepúšťajte na obtiažnu divokú vodu. Správanie konkrétnej lode s konkrétnym nákladom odporúčame vždy vyskúšať v optimálnych podmienkach. Pred expedíciou naložte loď plánovaným nákladom presne tak, ako máte neskôr v pláne, a vyskúšajte v kľude pri brehu napríklad na rybníku. Pokiaľ budete mať s nákladom problém udržať balans na kačiaku za domom, je veľká pravdepodobnosť, že na Stvoridlách to nebude lepšie. O Čerťákoch nehovoriac. Každá loď sa s rôznym typom a váhou nákladu a spôsobom jeho naloženia (predok / zadok / vo vnútri lode) bude správať inak. Dajte všetkému čas a nájdite spôsob, ktorý bude vyhovovať práve vám.

Ako sa mám o packraft starať? Nijako zvlášť. Okrem lodí, vybavených systémom TIZIP, kde je naopak starostlivosť o zips zásadná, to so starostlivosťou o packraft nemusíte preháňať. Počas akcie packraft nevyžaduje v podstate žiadnu pozornosť. Po nafúknutí packraft vždy natemperujte (položte na chvíľu do vody, ktorá bude spravidla studenšia ako vzduch – z tohto dôvodu sa objem vzduchu v lodi zmenší a loď zmäkne) a následne znovu dofúknite. Počas zastávok nenechávajte packraft nafúknutý na slnku. Priame slnko a horúco dokáže skutočne znateľne zväčšiť tlak vzduchu v lodi a môže dôjsť k poškodeniu švov, zipsu a pod. Ideálna je loď pre istotu pri pauzách v horúcich dňoch ufúknuť. Vždy po akcii opláchnite packraft od nečistôt a piesku a nechajte vyschnúť. Potom ho ľubovoľne zmotajte a hoďte niekam do skrine alebo pod posteľ mimo dosahu slnečných lúčov. To všetko.

Vložiť otázku

Poraďna

Otázka do poradne

Menopovinné
E-mailpovinné
Komentárpovinné pole

Podobné produkty

Packrft Ultima Toronto

Dvojmiestny packraft vzdávajúci hold tradíciám českého vodáctva. Vyraziť s ním môžete v lete na akúkoľvek tradičnú českú rieku. Len
skladom
918,00
NOVĚ
doprava zadarmo