+421 944 262 360Po-Čt 10.00-17.00, Pia 10.00-16.00

CZ SK

Info o nákupe Recenzie Kontakty

Menu

Packraft Ultima Toronto

Packraft Ultima Toronto

Doprava zadarmo
Záruka 24 m.

Katalogové číslo: 14507|Značka: Ultima

Dvojmiestny packraft vzdávajúci hold tradíciám českého vodáctva. Vyraziť s ním môžete v lete na akúkoľvek tradičnú českú rieku. Len u nás je dobre, to ja viem...

vypredané

Tento tovar bol 16.09.24 definitívne vyradený z predaja.
Ale nezúfajte, určite pre vás nájdeme iný produkt.
Skúste najskôr použiť vyhľadávanie, alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

  • Popis
  • Poraďna0
  • Podobné

Packraft Ultima Toronto:

Dvojmiestny packraft vzdávajúci hold tradíciám českého vodáctva. Vyraziť s ním môžete v lete na akúkoľvek tradičnú českú rieku. Len u nás je dobre, to ja viem... Chceli sme packraft, ktorý sa čo najviac priblíži tradíciám českého vodáctva. Vytvorili sme Toronto, dvojmiestny packraft vzdávajúci hold slávnej osade na sázavských pikovických perejách. Loď, s ktorou budete vyrážať nielen na tradičné české rieky, ale aj za akýmkoľvek dobrodružstvom na stojatých vodách.
Toronto sme vybavili zosilnenou podlahou z materiálu TPU 840D a ľahkými rúrkami TPU 240D . Táto kombinácia zaručuje skvelú odolnosť lode pri zdolávaní nástrah našich hatí a plytkých riek pri súčasnom udržaní nízkej hmotnosti a skvelej zbaliteľnosti lode.
Vybrať si môžete medzi “kajakárskou verziou” packraftu a pre naše podmienky viacerými tradičnými verziami s vyššími sedačkami pre použitie s kanoistickými páčkami.
Nafukovacie sedačky sú samozrejme odnímateľné az Toronta tak veľmi ľahko vytvoríte singel s veľkým nákladovým priestorom využiteľným nielen pre ťažšie náklady, ale napríklad aj pre vášho štvornohého miláčika.

Základné vybavenie packraftu
Packraft Toronto je vybavený všetkým, čo budete na vyplávanie potrebovať. Loď je však možné ďalej dovybaviť a optimalizovať podľa vašich preferencií (viď nižšie).
Loď je v základe vybavená zadnou nafukovacou sedačkou a nafukovacou chrbtovou opierkou a prednou nafukovacou sedačkou s kajakárskou opierkou upnutou pomocou štyroch bodov. Tento setup je ideálny pre použitie s kajakárskymi pádlami, ale siahnuť môžete aj po jednolistom pádle pre kanoe, len komfort pádlovania bude o niečo nižší.
Súčasťou lode sú tiež 4 pútka na prove a 4 na zadnej časti pre upnutie nákladu.

Voliteľná výbava - nie je súčasťou balenia
Skeg
Packraft je ďalej vybavený možnosťou na upnutie skegu pre lepšie držanie smeru pri plavbe na pokojných vodných plochách a hlbších vodných tokoch.
Nafukovacie zvýšené sedačky
Packraft je možné dovybaviť zvýšenými nafukovacími sedačkami, s ich použitím vytvoríte z Toronta klasické kanoe. Teda klasickú - výhody poznáte. Zbalíte ju do báglu a nazdar!

Pre koho je Toronto? Jednoducho? Pre všetkých vodákov vydávajúcich sa za krásami našich riek, ktorí chcú mať svoju loď, s ktorou môžu vyraziť kedykoľvek s kýmkoľvek, kamkoľvek.
Obšírnejšie? V lete som išiel so synátorom (5 rokov) Vltavu a stretol som dva ogary zo Slovenska s veľkou nafukovacou kanoou. "To je packraft, že áno?" halekali na nás zďaleka. „Už som sa na to podíval. Zúfalo to potrebujeme. Už dva roky ťaháme túto loď, je ťažká a nikam sa nezmestí. Do piča!” Takže asi tak.
Toronto ale nevyužijete len na tečúcej vode. Skvele sa hodí aj na výpravy po jazerách a vodných nádržiach a blbnutie s deťmi na rybníkoch. Ako singel sa skvele osvedčí aj pre notorických nakladačov veľkej batožiny a rybárov vydávajúcich sa za korisťou.
Pre koho Toronto nie je? Toronto nie je pre vodákov, ktorí majú ambície schádzať ťažšie rieky, ani pre notorických gramarov hľadajúcich ako singlista čo najľahšiu a najskladnejšiu loď. Tí siahnu po packraftoch Tramp alebo Santer.
A čo hovoríme my? My sa vraciame na Pikovické pereje tam, kde vyrastali Brontosauri. A im za všetko vďaka:
„Každý, kto patríš medzi nás, vieš, čo je kamarát.
Každý kto musel odísť, zas vrátil by sa rád.
Toronto, má osado, svojim krajom kúzelným,
riečko moje, Sázavo, len u vás je dobre, to ja viem….”
STAY WILD, BE FREE!

Technická špecifikácia:
TIZÍP: Nie
Dve komory: NIE
Farba: Zelená
Materiál podlahy: TPU 840D
Materiál rúrok: TPU 210D
Podlaha: Pevná
Priemer trubiek: 33 cm
Špricdeka: Nie je
Vonkajšia dĺžka: 328 cm
Vonkajšia šírka: 104 cm
Vnútorná šírka: 36 – 39 cm
Hmotnosť samotnej lode: 4800 g
Hmotnosť základného setupu: 5500 g
 
packrft-ultima-toronto


Ako vybrať packraft? Packraft vyberajte predovšetkým podľa toho, čo s ním hodláte v prevažnej miere vykonávať. Rovnako ako napríklad pri bicykli, packraft, ktorý by bol skvelý na všetko, neexistuje. So špeciálkami na divokú vodu sa vám bude zle prevážať veľký náklad a naopak s loďou určenou na rybárčenie nemôžete skákať vodopády. Ďalej zvážte, či sa do lode bez problému zmestíte – ak by vám mala byť malá, siahnite po väčšom variante. A úplne nakoniec riešte maličkosti. Či potrebujete špricdeku, či využijete kolenné popruhy, skeg a pod.

Čo packraft vydrží? Vydrží skutočne veľa. Oveľa viac, než by sa pri prvom pohľade mohlo zdať. Avšak majte vždy na pamäti, že packraft je skonštruovaný tak, aby bolo možné čo najviac využiť jeho podstatu. Tou je loď, ktorá je ľahučká, ľahko zbaliteľná do batohu, parádne skladovateľná doma. Proste loď, s ktorou môžete kamkoľvek. Z tohto dôvodu je packraft menej robustný ako napríklad iné nafukovacie plavidlá, ktoré ale vážia násobne viac a po zbalení vydajú na samostatnú sedemdesiatlitrovú krosnu. Logicky by teda mal vydržať menej, resp. jeho prípadné prerazenie by malo byť jednoduchšie. Je to pravda. Packraft vydrží pri rovnakom náraze určite menej ako klasický raft. Ale aj tak ho prerazíte iba naozaj nešťastnou náhodou. Musí ísť o nejaký naozaj nepríjemný stret s ostrým kameňom, alebo napríklad kusom kovu zabudnutým niekde na jedzu. Pri troche nešikovnosti ho môžete pri prenášaní prepichnúť napríklad o vetvu, alebo pri krájaní chrbtov čepeľou noža. Pokiaľ sa vám podarí preraziť podlahu, nič sa nedeje. Do lode vám len zospodu potečie krapet vody, ktorá sa bude rovnakým otvorom vylievať. Pri najbližšej zastávke stačí prelepiť napríklad Gorila páskou a je to. Pokiaľ prepichnete valec, začne vám samozrejme uchádzať vzduch z lode. Vo väčšine prípadov ide o pomalý únik, ktorý vyriešite provizórnou záplatou a doma potom v pokoji opravíte navždy. Len pri skutočne veľkej smole urobíte do lode dieru, vďaka ktorej sa packraft vypustí takmer okamžite. To sa nám nikdy nestalo, a to sa s našimi loďami naozaj nepárame. Avšak v takom prípade je nutné počítať s tým, že veľká diera sa rovná okamžitému plávaniu. Preto na packrafty vyrážajte vybavení vždy tak, aby ste sa s prípadným kúpeľom dokázali vysporiadať. Plávacia vesta, náhradné oblečenie a prípadne helma je základ, bez ktorého na vodu nikdy nevyrážame. Aj veľkú dieru je potom bez problémov možné opraviť – neznamená koniec plavidla.

Koľko packraft uvezie? Jednoduchá otázka so zložitou odpoveďou. Packraft uvezie skutočne veľa. Avšak je nutné rozlíšiť, čo packraft uvezie bez toho, aby sa potopil, a koľko uvezie, aby bolo možné ho použiť na jeho určený účel (prejazd jazera verzus divoká voda obtiažnosti WW IV). Všeobecne platí, že packraft uvezie toľko osôb, pre ktoré je určený, plus náklad zodpovedajúci napríklad plnému batohu, ktorý ste schopný na expedíciu uniesť. Packraft zvládne uviezť aj viac, ale potom je nutné počítať s tým, že sa nebude vo vode správať tak, ako by ste si predstavovali. Napr. s naozaj preťaženým packraftom Eddy preplávate jazero, ale určite sa s ním nepúšťajte na obtiažnu divokú vodu. Správanie konkrétnej lode s konkrétnym nákladom odporúčame vždy vyskúšať v optimálnych podmienkach. Pred expedíciou naložte loď plánovaným nákladom presne tak, ako máte neskôr v pláne, a vyskúšajte v kľude pri brehu napríklad na rybníku. Pokiaľ budete mať s nákladom problém udržať balans na kačiaku za domom, je veľká pravdepodobnosť, že na Stvoridlách to nebude lepšie. O Čerťákoch nehovoriac. Každá loď sa s rôznym typom a váhou nákladu a spôsobom jeho naloženia (predok / zadok / vo vnútri lode) bude správať inak. Dajte všetkému čas a nájdite spôsob, ktorý bude vyhovovať práve vám.

Ako sa mám o packraft starať? Nijako zvlášť. Okrem lodí, vybavených systémom TIZIP, kde je naopak starostlivosť o zips zásadná, to so starostlivosťou o packraft nemusíte preháňať. Počas akcie packraft nevyžaduje v podstate žiadnu pozornosť. Po nafúknutí packraft vždy natemperujte (položte na chvíľu do vody, ktorá bude spravidla studenšia ako vzduch – z tohto dôvodu sa objem vzduchu v lodi zmenší a loď zmäkne) a následne znovu dofúknite. Počas zastávok nenechávajte packraft nafúknutý na slnku. Priame slnko a horúco dokáže skutočne znateľne zväčšiť tlak vzduchu v lodi a môže dôjsť k poškodeniu švov, zipsu a pod. Ideálna je loď pre istotu pri pauzách v horúcich dňoch ufúknuť. Vždy po akcii opláchnite packraft od nečistôt a piesku a nechajte vyschnúť. Potom ho ľubovoľne zmotajte a hoďte niekam do skrine alebo pod posteľ mimo dosahu slnečných lúčov. To všetko.

Vložiť otázku

Poraďna

Otázka do poradne

Produkt už nie je aktívny, komentáre už nemožno vkladať.