+421 944 262 360Po-Čt 10.00-17.00, Pia 10.00-16.00

CZ SK

Info o nákupe Recenzie Kontakty

Menu

Packraft Ultima Tramp

Packraft Ultima Tramp

Doprava zadarmo
Záruka 24 m.

Katalogové číslo: 14500|Značka: Ultima

Tramp je novodobý prieskumník, ktorý vás môže doviezť až na koniec sveta. Ľahučký packraft nielen na vandrovku s loďou v batohu. Zvládne jazero aj ľahšiu divokú vodu a hravo uvezie vás aj so všetkým nákladom nutným pre viacdenné dobrodružstvo.

vypredané

Tento tovar bol 16.09.24 definitívne vyradený z predaja.
Ale nezúfajte, určite pre vás nájdeme iný produkt.
Skúste najskôr použiť vyhľadávanie, alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

  • Popis
  • Poraďna0
  • Podobné

Packraft Ultima Tramp:

Tramp je novodobý prieskumník, ktorý vás môže doviezť až na koniec sveta. Ľahučký packraft nielen na vandrovku s loďou v batohu. Zvládne jazero aj ľahšiu divokú vodu a hravo uvezie vás aj so všetkým nákladom nutným pre viacdenné dobrodružstvo. Packraft klasického univerzálneho strihu pre jazdu na jazerách a ľahších riekach obtiažnosti do WW I – II. Teda loď, s ktorou sa po väčšinu roka môžete vydať za normálneho stavu na ktorúkoľvek vodnú plochu u nás.
V rámci zachovania čo najnižšej hmotnosti je v základe vybavený kombináciou podlahy TPU 420D a rúrok TPU 210D. Tramp s 3,6 kg váhy a skvelou zbaliteľnosťou tak veľmi ľahko hodíte na batoh a je teda vhodný na mnohodenné výlety a expedície.

Základné vybavenie packraftu
Packraft Tramp je vybavený všetkým, čo budete na vyplávanie potrebovať. Loď je však možné ďalej dovybaviť a optimalizovať podľa vašich preferencií (viď nižšie).
Loď je v základe vybavená nafukovacím sedadlom, nafukovacou chrbtovou opierkou a špricdekou Tramp.
Súčasťou lode sú tiež 4 pútka na prove a 4 na zadnej časti pre upnutie nákladu.

Špricdeka Tramp
Súčasťou lode je odnímateľná špricdeka Tramp, ktorá sťažuje prienik vody do lode.
Špricdeka Tramp umožňuje maximálne variabilné použitie packraftu. Je upevnená k golieru lode čiastočne pomocou suchého zipsu a čiastočne klasickým vode odolným zipsom. Špricdeka nie je nekompromisne vodotesná, ale skvele poslúži proti dažďu, vode stekajúcej z pádla a klasickým sprchám v ľahkých perejách.
Špricdeku je možné tiež jednoducho zrolovať a upnúť na prove az packraftu tak urobiť takmer otvorenú loď. Môžete ju tiež úplne odopnúť, nechať doma a ušetriť tak váhu. Odnímateľná špricdeka tiež uľahčuje čistenie lode po vašom dobrodružstve.

Voliteľné vybavenie - nie je súčasťou balenia
Skeg

Packraft je ďalej vybavený možnosťou na upnutie skegu (spodné plutvičky, dodávaná samostatne) pre lepšie držanie smeru pri plavbe na pokojných vodných plochách.
Kolenné popruhy
Packraft Tramp je vybavený aj možnosťou pripnutia kolenných popruhov na spevnenie packraftu pri jazde na divokej vode.

Pre koho je Tramp? Tramp je packraft pre všetkých, ktorí sa vydávajú v ústrety nekonečným dobrodružstvám. Je stabilný a hodí sa teda aj pre začínajúcich packrafterov. Uvezie väčší náklad, zvládne pokojnú vodu aj ľahšiu divokú vodu. Naložiť naň môžete aj bicykel. Je skvele zbaliteľný a ľahký.

Podčiarknutú sčítané, tramp je pre všetkých, ktorí hľadajú univerzálnu loď pre výlety aj mnohodenné expedície.

Pre koho Tramp nie je? Tramp nie je pre adrenalínových nadšencov, ktorí sa chcú so svojou loďou vrhať do ťažkých perejí a skákať z vodopádov. Ak máte ambície na vodu obtiažnosti WW III a ťažšie, siahnite radšej po packrafte Eddy alebo Eddy SB.

Tramp nie je tiež pre notorických prevážačov ultraveľkých nákladov, lovcov sobov, obchodníkov s kožušinami a bikeraftermi, ktorí cestujú naozaj veľmi naťažko. Pokiaľ sa radíte medzi túto skupinu osôb, siahnite po packrafte Cargo, alebo dvojke Toronto.

A čo hovoríme my? Tramp je loď, po ktorej siahneme takmer kedykoľvek, keď chceme vyraziť preč od každodenného zhonu. Prešli sme s ňou Škandináviu, preskákali treboňské rybníky a zišli napríklad Vltavu na jeseň v piatich stupňoch, kedy rieka patrila len nám.
U Trampu bezo zvyšku platí
STAY WILD, BE FREE!
 
packraft-ultima-tramp
Technická špecifikácia:
TIZÍP: Nie
Špricdeka: Tramp – odnímateľná
Farba: Modro-žltá
Materiál podlahy: TPU 420D
Materiál rúrok: TPU 210D
Podlaha: Pevná
Priemer trubiek: 30 cm
Vonkajšia dĺžka: 255 cm
Vonkajšia šírka: 99 cm
Vnútorná dĺžka: 125 cm
Vnútorná šírka: 39 cm
Hmotnosť samotnej lode: 3200 g
Hmotnosť základného setupu: 3900 g

Ako vybrať packraft? Packraft vyberajte predovšetkým podľa toho, čo s ním hodláte v prevažnej miere vykonávať. Rovnako ako napríklad pri bicykli, packraft, ktorý by bol skvelý na všetko, neexistuje. So špeciálkami na divokú vodu sa vám bude zle prevážať veľký náklad a naopak s loďou určenou na rybárčenie nemôžete skákať vodopády. Ďalej zvážte, či sa do lode bez problému zmestíte – ak by vám mala byť malá, siahnite po väčšom variante. A úplne nakoniec riešte maličkosti. Či potrebujete špricdeku, či využijete kolenné popruhy, skeg a pod.

Čo packraft vydrží? Vydrží skutočne veľa. Oveľa viac, než by sa pri prvom pohľade mohlo zdať. Avšak majte vždy na pamäti, že packraft je skonštruovaný tak, aby bolo možné čo najviac využiť jeho podstatu. Tou je loď, ktorá je ľahučká, ľahko zbaliteľná do batohu, parádne skladovateľná doma. Proste loď, s ktorou môžete kamkoľvek. Z tohto dôvodu je packraft menej robustný ako napríklad iné nafukovacie plavidlá, ktoré ale vážia násobne viac a po zbalení vydajú na samostatnú sedemdesiatlitrovú krosnu. Logicky by teda mal vydržať menej, resp. jeho prípadné prerazenie by malo byť jednoduchšie. Je to pravda. Packraft vydrží pri rovnakom náraze určite menej ako klasický raft. Ale aj tak ho prerazíte iba naozaj nešťastnou náhodou. Musí ísť o nejaký naozaj nepríjemný stret s ostrým kameňom, alebo napríklad kusom kovu zabudnutým niekde na jedzu. Pri troche nešikovnosti ho môžete pri prenášaní prepichnúť napríklad o vetvu, alebo pri krájaní chrbtov čepeľou noža. Pokiaľ sa vám podarí preraziť podlahu, nič sa nedeje. Do lode vám len zospodu potečie krapet vody, ktorá sa bude rovnakým otvorom vylievať. Pri najbližšej zastávke stačí prelepiť napríklad Gorila páskou a je to. Pokiaľ prepichnete valec, začne vám samozrejme uchádzať vzduch z lode. Vo väčšine prípadov ide o pomalý únik, ktorý vyriešite provizórnou záplatou a doma potom v pokoji opravíte navždy. Len pri skutočne veľkej smole urobíte do lode dieru, vďaka ktorej sa packraft vypustí takmer okamžite. To sa nám nikdy nestalo, a to sa s našimi loďami naozaj nepárame. Avšak v takom prípade je nutné počítať s tým, že veľká diera sa rovná okamžitému plávaniu. Preto na packrafty vyrážajte vybavení vždy tak, aby ste sa s prípadným kúpeľom dokázali vysporiadať. Plávacia vesta, náhradné oblečenie a prípadne helma je základ, bez ktorého na vodu nikdy nevyrážame. Aj veľkú dieru je potom bez problémov možné opraviť – neznamená koniec plavidla.

Koľko packraft uvezie? Jednoduchá otázka so zložitou odpoveďou. Packraft uvezie skutočne veľa. Avšak je nutné rozlíšiť, čo packraft uvezie bez toho, aby sa potopil, a koľko uvezie, aby bolo možné ho použiť na jeho určený účel (prejazd jazera verzus divoká voda obtiažnosti WW IV). Všeobecne platí, že packraft uvezie toľko osôb, pre ktoré je určený, plus náklad zodpovedajúci napríklad plnému batohu, ktorý ste schopný na expedíciu uniesť. Packraft zvládne uviezť aj viac, ale potom je nutné počítať s tým, že sa nebude vo vode správať tak, ako by ste si predstavovali. Napr. s naozaj preťaženým packraftom Eddy preplávate jazero, ale určite sa s ním nepúšťajte na obtiažnu divokú vodu. Správanie konkrétnej lode s konkrétnym nákladom odporúčame vždy vyskúšať v optimálnych podmienkach. Pred expedíciou naložte loď plánovaným nákladom presne tak, ako máte neskôr v pláne, a vyskúšajte v kľude pri brehu napríklad na rybníku. Pokiaľ budete mať s nákladom problém udržať balans na kačiaku za domom, je veľká pravdepodobnosť, že na Stvoridlách to nebude lepšie. O Čerťákoch nehovoriac. Každá loď sa s rôznym typom a váhou nákladu a spôsobom jeho naloženia (predok / zadok / vo vnútri lode) bude správať inak. Dajte všetkému čas a nájdite spôsob, ktorý bude vyhovovať práve vám.

Ako sa mám o packraft starať? Nijako zvlášť. Okrem lodí, vybavených systémom TIZIP, kde je naopak starostlivosť o zips zásadná, to so starostlivosťou o packraft nemusíte preháňať. Počas akcie packraft nevyžaduje v podstate žiadnu pozornosť. Po nafúknutí packraft vždy natemperujte (položte na chvíľu do vody, ktorá bude spravidla studenšia ako vzduch – z tohto dôvodu sa objem vzduchu v lodi zmenší a loď zmäkne) a následne znovu dofúknite. Počas zastávok nenechávajte packraft nafúknutý na slnku. Priame slnko a horúco dokáže skutočne znateľne zväčšiť tlak vzduchu v lodi a môže dôjsť k poškodeniu švov, zipsu a pod. Ideálna je loď pre istotu pri pauzách v horúcich dňoch ufúknuť. Vždy po akcii opláchnite packraft od nečistôt a piesku a nechajte vyschnúť. Potom ho ľubovoľne zmotajte a hoďte niekam do skrine alebo pod posteľ mimo dosahu slnečných lúčov. To všetko.

 
Video pro Packraft Ultima Tramp:

Vložiť otázku

Poraďna

Otázka do poradne

Produkt už nie je aktívny, komentáre už nemožno vkladať.