+421 944 262 360Po-Čt 10.00-17.30, Pia 10.00-16.00

CZ SK

Info o nákupe Recenzie Kontakty

Menu

Kolobežky Kolobežky klasické Kolobežky pre Mushing

Kickbike KICKSPARK - ľadobežka / snehobežka

Kickbike KICKSPARK - ľadobežka / snehobežka

Doprava zadarmo
Záruka 24 m.

Katalogové číslo: 13638|Značka: Kickbike

Snehobežka, ľadobežka - ideálna zimná náhrada kolobežky. Tradičné zimné škandinávske približovadlo, ktoré si pomaly získava popularitu aj medzi českými kolobežkármi a mushermi.

Zvolte variantu:

315,70 € s DPH

5+ zákazníkov už u nás tento tovar nakúpilo

  • Popis
  • Poraďna0

Kickbike KICKSPARK - ľadobežka / snehobežka:

Snehobežka, ľadobežka - ideálna zimná náhrada kolobežky. Tradičné zimné škandinávske približovadlo, ktoré si pomaly získava popularitu aj medzi českými kolobežkármi a mushermi.

Hliníkový rám MAX , riadidlá a dve oceľové lyžiny pre jazdu na tvrdom snehu, najazdených cestách cestách a zamrznutých plochách.
Pre jazdu na mäkšom podklade stačí snehobežku dovybaviť plastovými lžičkami s priemerom 36 mm alebo 56 mm (pre skutočne mäkký podklad).
Pre ľadových špecialistov a jazdu na tvrdom čiernom ľade je možné zaobstarať tiež 0,8 mm noža .
Pre musherov sa môže hodiť dovybaviť snehobežku nášľapnou brzdou.

Každopádne KICKSPARK MAX vám umožní zažiť zimu inak. Bez ľudí av miestach, kam by ste sa možno inak nepozreli. A to stojí za to.
Odporúčame prejsť naše ľadobežkové videá, články z Magazínu Reportér  a zhrnutie snehobežkovej problematiky na Kolobežkovom portáli. Potom budete definitívne lapení.

Pri pohybe na ľade odporúčame ctiť bezpečnostné zásady, prípadne sa pridať k niektorej z našich výprav.

Z histórie
Prvé snehobežky (ketkupolkka) sa začali objavovať vo Fínsku a Švédsku v prvej polovici 19. storočia. Jednalo sa o prostriedok jednoduchej konštrukcie, ktorého základom boli dve sklzné plochy, ktorých konce slúžili ako stúpadlo pre stojnú nohu. Konštrukcia umožňovala úchop vo výške pásu av priestore medzi sklznicami sa jazdec odrážal odrazovou nohou.
Na prelome 19. a 20 storočia začala fínska armáda poskytovať snehobežky svojim vojakom ako efektívnejší, alternatívny spôsob dopravy na dovolenku. Dnes je tento tradičný dopravný prostriedok používaný predovšetkým staršími ľuďmi a deťmi.
Základný design si snehobežky držali celé 20.storočie. Prvý krok k modernizácii vykonal v roku 1985 vtedy dvadsaťročný študent medicíny a orientačný bežec a neskorší zakladateľ firmy Kickbike, Hannu Vierikko, keď hľadal nové tréningové metódy a prostriedky na zvýšenie fyzickej kondície, predovšetkým rýchlostnej vytrvalosti. Jeho experimentovaniu s rôznymi možnými i nemožnými sa nevyhla ani tradičná snehobežka, ktorú všemožne predstavoval. V roku 1991 bolo drevo nahradené oceľou a hliníkom a snehobežky boli prvýkrát vybavené kompozitovými nožmi, ktoré sú používané pri jazde po zamrznutých pobrežiach a jazerách. A na týchto strojoch sa jazdí prakticky dodnes.

Parametre:
celková váha: 6 kg
váha so lžičkami 56 mm - 6,2 kg, so lžičkami a brzdou 7,5 kg
celková dĺžka 150 cm
dĺžka nožov 150 cm
šírka štandardných nožov 4,7 mm
výška štandardných nožov: 28 mm
rám hliníkový
výška riadidiel 70-90 cm
nosnosť 120 kg
Video pro Kickbike KICKSPARK - ľadobežka / snehobežka:
Video pro Kickbike KICKSPARK - ľadobežka / snehobežka:

Vložiť otázku

Poraďna

Otázka do poradne

Menopovinné
E-mailpovinné
Komentárpovinné pole