+421 944 262 360Po-Čt 10.00-17.30, Pia 10.00-16.00

CZ SK

Info o nákupe Recenzie Kontakty

Menu

Kolobežky Kolobežky klasické Kolobežky pre šport a tréning veľkosť kolies 28/20 +

Kolobežka Crussis ROAD 4.2-1

Kolobežka Crussis ROAD 4.2-1

Doprava zadarmo
Záruka 24 m.

Katalogové číslo: 14076|Značka: Crussis

skladom externý sklad >10 ks - do 6.5. u vás

399,00 € s DPH
  • Popis
  • Poraďna0

Kolobežka Crussis ROAD 4.2-1:

Model Road je vhodný nielen pre pretekárov, ale pre všetkých, ktorí majú radi sviežu a rýchlu jazdu na kolobežke. „Roadka“ je kolobežka na ceste, asfaltové cesty a cyklotrasy. Vzhľadom k nízko položenému nášľapu nie je ale určená na jazdu v teréne. Prednosťou je patentované riešenie rámu, kedy vďaka jeho vysokej tuhosti a vhodnej profilácii rúrok sa energia pri odraze nestráca, ale je s maximálnou účinnosťou prenášaná do zrýchlenia. Krátky rázvor kolies spolu s vhodne zvoleným uhlom hlavovej rúrky zaručuje perfektnú ovládateľnosť kolobežky a zároveň stabilitu pri vyšších rýchlostiach. Nie je teda načo čakať. Obujte topánky a šliapnite do toho!


Prečo hliníkový rám?

Pretože jeho vlastnosti prekonajú oceľ takmer vo všetkých ohľadoch. Tuhosť, nízka hmotnosť, tvárnosť, nehrdzavejúca a vďaka tomu široké možnosti konštrukcie a dizajnu. V tom všetkom hrá hliník prím. Na výrobu rámov používame hliníkovú zliatinu 6061 T6. Ide o konštrukčnú zliatinu, ktorá vyniká pevnosťou, dobre sa tvári, obrába a výborne zvára. Výsledkom je rám, ktorý je pevný, tuhý a ľahký. Na takomto ráme sme potom schopní postaviť kolobežku, ktorá vďaka kombinácii všetkých výhod hliníka pôjde lepšie ako kolobežky s rámom oceľovým.


Prečo ide hliník lepšie?

Silu vloženú do odrazu totiž premieňa priamo do pohybu. Nestráca sa v priehybe mäkkého rámu kolobežky. Je ľahšia. A čo je ľahšie, spotrebuje menej energie na akceleráciu. Inými slovami, na hliníkovej kolobežke zrýchlite s menšou námahou, než na oceľovej. Hmotnostná úspora hliníkovej kolobežky proti oceľovej je až 30%! A to je poznať.
kolobezka-crussis-road-4-2-1
 
kolobezka-crussis-road-4-2-1
Rám
Nový hliníkový rám kolobežky ROAD so špecifickou a inovatívnou konštrukciou bol vyvinutý s najvyšším dôrazom na funkčnosť kolobežky.
Kónický tvar hlavovej trubky spolu s optimálne tvarovaným trojuholníkovým profilom krku zvyšuje pevnosť rámu.
Plášte
Predné plášte SCHWALBE DURANO DD Perf a zadné plášte SCHWALBE One Perf - skvelé cestné plášte vyrobené zo športovej zmesi prírodného kaučuku SpeedGrip, ktorý umožňuje dofúknutie pneumatiky až do tlaku 8 barov. Vďaka použitému materiálu a vysokému tlaku je zaistený extrémne nízky valivý odpor a výborný záber. Plášť je navyše chránený proti defektu dvojitou vrstvou nylonovej tkaniny RaceGuard. Reflexný pruh, ktorý sa rozsvieti pri nasvietení reflektorom okolo celého obvodu plášťa, prispieva k zvýšeniu pasívnej bezpečnosti jazdca za nižšej viditeľnosti.
kolobezka-crussis-road-4-2-1
kolobezka-crussis-road-4-2-1
Nastavenie svetlej výšky nášľapu
Vďaka použitiu dvoch pätiek na zadnej vidlici je možné voliť medzi vyššou a nižšou polohou stúpadla, a teda zvoliť optimálnu svetlosť kolobežky podľa terénu, ktorým sa chystáte ísť. Pre jazdu na hladkom povrchu je ideálne zvoliť nižšiu svetlú výšku nášľapu (35 mm) pre jazdu po nerovnom teréne potom vyšší nášľap (42 mm svetlej výšky). Znížením svetlej výšky je jazda na kolobežke fyzicky menej náročná, pretože stojná noha je pri odraze menej pokrčená a pri jazde menej „drepujete.“ A o to ide predovšetkým!
Stúpadlo
Unikátne riešené stúpadlo tvorí jeden celok so zadnou vidlicou. Nie je to len svojbytný dizajnový prvok, ale predovšetkým konštrukčné riešenie eliminujúce pri kolobežkách typické únavové lomy v miestach obvyklého navarenia zadnej vidlice k stúpadlu. Zachovaním kontinuálnej šírky stúpadla 102 mm po celej jeho dĺžke vrátane zadnej vidlice, ktorá spolu so 65 mm úzkym zadným nábojom minimalizuje kolobežkárovi nenávidené kopnutie do členkov pri odraze. Zdvihnutá špička stúpadla zaisťuje optimálnu prejazdnosť kolobežky terénom; predchádza "zapichnutiu" stúpadla do prekážky (terénne vlny, obrubníka a pod.) a prípadnému pádu.
kolobezka-crussis-road-4-2-1
kolobezka-crussis-road-4-2-1
Brzdy
Bezpečie a pohodlie jazdy zaručujú brzdy Tektro s vysokým brzdným účinkom a integrovaným zvončekom na ľavej páke a taktiež pohodlné silikónové gripy.

Technická špecifikácia


RÁM: Alu 6061
VIDLICE: CRUSSIS pevná
PRIEMER KOLIES: Predné 28"/ zadné 20"
BRZDY: TEKTRO cestnej čeľuste s integrovaným zvončekom v páčke
RÁFIKY: CRUSSIS 28"/20, dvojstenné, vložkované
PLÁŠŤ PREDNÝ: SCHWALBE DURANO DD Perf, RaceGuard 28-622 (700x28C)
PLÁŠŤ ZADNÝ: SCHWALBE One Perf, RaceGuard 28-406 (20x1,10“)
NÁBOJ PREDNÝ: CRUSSIS s priemyselnými ložiskami 100 mm, 20D
NÁBOJ ZADNÝ: CRUSSIS s priemyselnými ložiskami 65 mm, 20D
HMOTNOSŤ: 7,40 kg
NOSNOSŤ: 120 kg

KOMPONENTY
RIADIDLÁ: CRUSSIS Alu MTB, 620 mm
PREDSTAVEC: CRUSSIS Alu, 31,8/100 mm
GRIPY: CRUSSIS, 100% silikón
HLAVOVÉ ZLOŽENIE: Ahead 1 1/8"

ROZMERY
VÝŠKA: 905 - 945 mm
DĹŽKA: 1728 mm
SVETLOSŤ NÁŠĽAPU: 35 / 54 mm
DĹŽKA NÁŠĽAPU: 405 mm
ROZVOR KOLIES: 1152 mm

JAZDNÉ VLASTNOSTI
cesty ***** / terén * / mesto ** ​​ ​

PRE VÝŠKU POSTAVY
145 - 190 cm

Vložiť otázku

Poraďna

Otázka do poradne

Menopovinné
E-mailpovinné
Komentárpovinné pole