+421 944 262 360Po-Čt 10.00-17.30, Pia 10.00-16.00

CZ SK

Info o nákupe Recenzie Kontakty

Menu

Kolobežky Kolobežky klasické Kolobežky pre šport a tréning Kolobežky pre šport veľkosť kolies 26/20

Kolobežka Crussis COBRA 4.2 zeleno-modrá

Kolobežka Crussis COBRA 4.2 zeleno-modrá

výhodnějšie o 16%
Doprava zadarmo
Záruka 24 m.

Katalogové číslo: 13205|Značka: Crussis

Hliníková kolobežka s hmotnosťou 7,635 kg. To je CRUSSIS COBRA 4.2 - najľahší kolobežka s pomerom kolies 26 × 20 na trhu.

skladom externý sklad >10 ks - do 10.4. u vás

399,00 € s DPH

15+ zákazníkov už u nás tento tovar nakúpilo

  • Popis
  • Hodnotenie1
  • Poraďna0
  • Podobné

Kolobežka Crussis COBRA 4.2 zeleno-modrá:

Hliníková kolobežka s hmotnosťou 7,635 kg. To je CRUSSIS COBRA 4.2 - najľahší kolobežka s pomerom kolies 26 × 20 na trhu.
Kolobežka ako stvorená (nielen) pre výlety všetkého druhu. Hmotnosť, tuhosť rámu a ovládateľnosť kolobežky, to sú vlastnosti pre tento typ kolobežky naozaj dôležité. Preto sme sa zamerali práve na ne. Nízkej hmotnosti sme docielili použitím tuhého ľahkého hliníkového rámu s veľmi špecifickou a inovatívne konštrukcií. Zadná vidlica tvoria jeden celok so stupátkom, čím dochádza k eliminácii u kolobežiek typických únavových lomov v miestach obvyklého navarenie zadnej vidlice ku stúpadlo. Vďaka dvom pozdĺžnym prelisom stúpadlá je zaistený optimálny grip použitia primeranej obuvi. Adhézia nie je ani príliš veľká, teda nebráni pohodlnému striedanie nôh a zároveň nie je ani príliš malá, aby podrážka na stúpadlo kĺzala. Priľnavosť sme testovali za všetkých poveternostných podmienok a s mnohými druhmi obuvi. Ak by napriek tomu bolo potrebné adhéziu zvýšiť, je možné dokúpiť originálny samolepiace Griptape na báze jemné korundové drti v podobe dvoch samolepiacich prúžkov. Tie zaistia dokonalý grip za všetkých podmienok.
Vďaka pevnému rámu kolobežka zaručuje vynikajúci prenos energie do priameho smeru jazdy, pričom rázvor kolies (1146 mm) zaisťuje skvelé jazdné vlastnosti kolobežky v zákrutách, kedy zabraňuje kolobežkárov toľko nenávidenému odskakovanie zadného kolesa. Zadné koleso je navyše možné upnúť do dvoch polôh, čím možno regulovať svetlú výšku kolobežky. Pre jazdu na hladkom povrchu je ideálny zvoliť nižšia svetlú výšku nášľapu (45 mm), pretože pri každom odraze šetríte stojnou nohu. Ako to? Jednoducho preto, že na nej robíte menšie podrep. V teréne by však 45 mm nemuselo stačiť, ale 65 mm svetlej výšky, na ktoré sa kolobežka dostane pri zvýšení nášľapu, prejde takmer čokoľvek. Ak sa teda chystáte na cesty krosového charakteru, bude sa vám možnosť dvojitého úchytu zadného kolesa hodiť.
Kolesá s priemerom 26 "a 20" (predné a zadné) sú obuté na osvedčených ľahkých a rýchlych plášťoch Schwalbe Marathon Racer. Extrémne nízky valivý odpor a výborný záber týchto dnes už legendárnych plášťov je zaistený športový zmesou z prírodného kaučuku SpeedGrip, pričom ochranu proti defektom zaručuje dvojitá vrstva nylonovej tkaniny RaceGuard. Bezpečie a pohodlie jazdy potom zaručujú véčkovej brzdy Tektro s vysokým brzdným účinkom a integrovaným zvončekom na ľavej páke a tiež pohodlné silikónové gripy.
Ku kolobežke možno dokúpiť blatníky, osvetlenie a vďaka trom montážnym bodom s rozstupom 64 mm je možné kolobežku vybaviť tiež košíkom na fľašu alebo vybavením pre bikepacking. To iste poteší všetkých, ktorí majú ambície na dlhšiu ako jednodňové výlety. A čo by to bolo za kolobežku, keby nebola vybavená stojanom? Ten náš bol vyvinutý v ČR špeciálne pre hliníkové kolobežky Crussis. Jeho patentovaný mechanizmus umožňuje jednoduché a intuitívne ovládanie nohou. Ideálna výška postavy kolobežkárov pre kolobežku CRUSSIS Cobra je 140 - 190 cm. Crussis Cobra je dodávaná v modernom športovom dizajne. Ak by ste však zatúžili po modeli s decentným prevedením, pozrite na sestričku Crussis ONE Cobra. Určite si vyberiete. Nie je načo čakať. Crussis Cobra je pripravená na váš parádny výlet. Šliapnite do toho!
Vlastnosti:
kolobezka-crussis-cobra-4-1
 
kolobezka-crussis-cobra-4-1
Nový hliníkový rám kolobežky Cobra so špecifickou a inovatívnou konštrukciou bol vyvinutý s najvyšším dôrazom na funkčnosť kolobežky. Kónický tvar hlavovej trubky spolu s optimálne tvarovaným trojuholníkovým profilom krku zvyšuje pevnosť rámu. Unikátne riešené stúpadlo tvoria jeden celok so zadnou vidlicou; všetko je vyrobené z jedného kusu ohýbaného profilu. Nie je to len svojbytný dizajnový prvok, ale predovšetkým konštrukčné riešenie eliminujúce u kolobežiek typickej únavové lomy v miestach obvyklého navarenie zadnej vidlice ku stúpadlo. Posunutím stúpadlá čo najbližšie k zadnému kolesu sme docielili skrátenie zadnej vidlice a zvýšili tak pevnosť rámu pri zachovaní subtílneho vzhľadu. Výsledkom je väčšia poddajnosť rámu prispievajúce k lepšej filtráciu menších nerovností a eliminácia nepríjemného odskakovanie zadného kolesa v zákrutách. Toto riešenie umožnilo ďalej zachovanie kontinuálne šírky stúpadlá 102 mm po celej jeho dĺžke vrátane zadnej vidlice, ktorá spolu s 65 mm úzkym zadným nábojom minimalizuje kolobežkárov nenávidenej kopnutie do členkov pri odraze. Pre maximálnu pevnosť a tuhosť kolobežky sme spoj krku kolobežky a stupienky vystužili trojuholníkovou vzperou vzadu zväčšujúce opornú plochu krku o stúpadlo. Tým dochádza k zosilneniu ťahu v prednej časti spoja a zároveň ochrane nejexponovanějšího miesta profilu krku pred poškodením. Zdvihnutá špička stúpadlá zaisťuje optimálnu prejazdnosť kolobežky terénom; predchádza "zapichnutie" stúpadlá do prekážky (terénne vlny, obrubníka pod.) a prípadnému pádu.
Plášte Schwalbe Marathon Racer - skvelé trekové plášťa vyrobené zo športovej zmesi prírodného kaučuku SpeedGrip, ktorý umožňuje dofúknutie pneumatiky až do tlaku 6 barov. Vďaka použitému materiálu a vysokému tlaku je zaistený extrémne nízky valivý odpor a výborný záber. Plášte sú vhodné na cestu aj do ľahkého terénu, na poľné alebo lesné cesty. Plášť je navyše chránený proti defektu dvojitou vrstvou nylonovej tkaniny RaceGuard. Reflexný pruh, ktorý sa rozsvieti pri nasvietení reflektorom okolo celého obvodu plášťa, prispieva k zvýšeniu pasívnej bezpečnosti kolobežkárov za nižšiu viditeľnosti.
kolobezka-crussis-cobra-4-1
kolobezka-crussis-cobra
Nastavenie svetlej výšky nášľapu
Vďaka použitiu dvoch pätiek na zadnú vidlicu možno voliť medzi vyššou a nižšou polohou stúpačky, a teda zvoliť optimálnu svetlosť kolobežky podľa terénu, ktorým sa chystáte ísť. Pre jazdu na hladkom povrchu je ideálny zvoliť nižšia svetlú výšku nášľapu (45 mm) pre jazdu v teréne potom vyššie nášľap (65 mm svetlej výšky). Znížením svetlej výšky je jazda na kolobežke fyzicky menej náročná, pretože stojné noha je pri odraze menej pokrčená a pri jazde menej "dřepujete." A o to ide predovšetkým!
   

Hodnotenie

Priemerné hodnotenie 100% podľa 1 recenzií

Naše recenzie sú overené na základe zaslania dotazníka emailom po nákupe priamo našim zákazníkom, ktorý nám vyplní.

Avatar

100%

29.02.2024

Vložiť otázku

Poraďna

Otázka do poradne

Menopovinné
E-mailpovinné
Komentárpovinné pole

Podobné produkty

Kolobežka Crussis COBRA 4.4 bielo-modrá

Hliníková kolobežka s hmotnosťou 7,635 kg. To je CRUSSIS COBRA 4.4 - najľahší kolobežka s pomerom kolies 26 ×
skladom externý sklad (>10 ks)
399,00
výhodnějšie o 16%
doprava zadarmo

Kolobežka Yedoo Trexx

Kolobežka Yedoo TREXX je univerzálny kolobežka pre všetky terény novej rady Yedoo ALLOY. Nový model TREXX sa pýši nielen
do 3-5 dnů
449,00
varianty
výhodnějšie o 29%
doprava zadarmo
Predĺžená záruka

Kolobežka Crussis ONE COBRA 4.1 biela

Hliníková kolobežka s hmotnosťou 7,635 kg. To je CRUSSIS ONE COBRA - najľahší kolobežka s pomerom kolies 26 ×
skladom externý sklad (>5 ks)
399,00
výhodnějšie o 16%
doprava zadarmo

Kolobežka KOSTKA TOUR MAX (G6)

Najobľúbenejšie turistická Kolobežka KOSTKA TOUR MAX (G6) pre dospelých s kolesami 26/20, ktorá aj napriek svoju univerzálnosť nestráca svoj
skladom (1 ks)
459,00
varianty
výhodnějšie o 3%
doprava zadarmo

Kolobežka Yedoo Trexx Disc

Charaktery sa preverujú v teréne. Trexx Disc sa volá po použitých kotúčových brzdách poskytujúcich potrebnú istotu napríklad aj pri
do 3-5 dnů
592,00
varianty
výhodnějšie o 6%
doprava zadarmo

Kolobežka Crussis COBRA 4.2-1

CRUSSIS COBRA je tu! Najľahšia hliníková kolobežka na trhu s hmotnosťou iba 7,635 kg a priemerom kolies 26×20.
skladom (1 ks)
399,00
výhodnějšie o 16%
doprava zadarmo

Kolobežka Crussis ONE COBRA 4.5 modrá

Hliníková kolobežka s hmotnosťou 7,635 kg. To je CRUSSIS ONE COBRA 4.5 - najľahší kolobežka s pomerom kolies 26
skladom externý sklad (>10 ks)
399,00
výhodnějšie o 16%
doprava zadarmo